Greek English French Italian Spanish

Τελετή λήξης 2006 - 2007, Με το σουραύλι & το ζουρνά

Εκτύπωση
Κατηγορία: Τελετές λήξης

«Με το σουραύλι & το ζουρνά»

Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. 10 χρόνια ζωής και δημιουργίας. Το σχολείο μας μέσα στα χρόνια αυτά έκανε αισθητή την παρουσία του στην πόλη του Αγρινίου, στο νομό μας, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό με τη συμμετοχή των Μουσικών Συνόλων του σε ποικίλες εκδηλώσεις. Σημαντικές εμπειρίες για τους μαθητές μας οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο εξωτερικό, Βιέννη, Μόναχο, Σάλτσμπουργκ, Κωνσταντινούπολη. Αναντικατάστατες οι εμπειρίες της ομαδικής δημιουργίας μέσα και έξω από την τάξη, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μαθητών, η ενασχόλησή τους με τη μουσική, το θέατρο, η κοινωνικοποίησή τους και η ανάδειξη των κλίσεων και ταλέντων τους σε ένα σχολείο που έχει σκοπό να δημιουργήσει ανθρώπους καλλιεργημένους με υγιείς αντιστάσεις στη σημερινή κοινωνία. Το πρόγραμμα της αποψινής μας εκδήλωσης είναι ελληνικό, παραδοσιακό, με τραγούδι, χορό και μπουφέ με νοστιμότατα εδέσματα στο τέλος. Να σας ευχηθώ καλή διασκέδαση, αφού όμως πρώτα καλέσω τον Προϊστάμενο του 1ου Γραφείου της Δ.Ε. να χαιρετήσει την εκδήλωση.

Η Γ΄ Λυκείου μας αποχαιρετά...

Το ρυάκι του χρόνου τι γοργά που κυλάει? Πόσο γρήγορα πέρασαν τα πρόσχαρα, τα ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια. Μαθητές της Γ΄ Λυκείου χθες, αφήνετε σήμερα τα μαθητικά θρανία για να κάνετε πραγματικότητα τα σχέδια που βάλατε για τη ζωή. Μπροστά σας ανοίγονται καινούργιοι ορίζοντες και σεις τους αντικρίζετε με θάμβος, με δέος, με ένα άγγιγμα πόνου για κάποιους αποχωρισμούς? Γιατί, σας παρακολουθούν με στοργή και λαχτάρα πολλά μάτια, κάποιων που το βλέμμα έχει σφραγίσει η πείρα, που ανταμώνει με την αγάπη και αντιφεγγίζει στα μάτια ενός πατέρα, μιας μάνας, ενός δασκάλου.

 Αγαπητά μου παιδιά! Να είστε καλοτάξιδοι στης ζωής το ταξίδι. Ευχή μου την πορεία σας να μην την ταράξει τρικυμία καμιά. Κι αν έλθει, μη φοβάστε! Μπορείτε να κρατήσετε την πυξίδα σας αμετάθετη, τη γραμμή πλεύσεως σταθερή. Βάλετε στο τιμόνι σας τιμονιέρη το Θεό, επικαλεστείτε Τον σε στιγμές δυσκολίας, απελπισίας, αμφιβολίας, κοπώσεως. Οι επιλογές σας ας είναι με κριτήριο αλάνθαστο, αυτό που σας δίδαξε η πίστη από μικρά παιδιά, η άδολη αγάπη της οικογένειας, η ιστορία της πατρίδας μας. Είναι η ώρα σας να επιλέξετε. Δεν έχετε τίποτε να φοβάστε. Είναι η ώρα να ξεδιπλώσετε την προσωπικότητά σας μέσα στην απαιτητική εποχή που ταχτήκατε να ζήσετε. Κι έτσι θα πραγματώσετε τον υψηλό σκοπό του ανθρώπου μέσα στην εποχή σας. Το σκοπό που σας δίδαξε τόσα χρόνια το σχολείο σας. Όπως ταιριάζει στους ελεύθερους ανθρώπους. Και μη ξεχνάτε ποτέ: «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία».
 Αγαπητά μου παιδιά! Μην ξεχάστε ποτέ τα όμορφα χρόνια που ζήσατε σ? αυτό εδώ το απάνεμο λιμάνι, στο σχολείο σας. Τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής σας. Να θυμάστε με ευγνωμοσύνη αυτούς που σας στάθηκαν, που σας έμαθαν γράμματα, που σας συμβούλευσαν, που στάθηκαν κοντά σας, τους δασκάλους σας. Κι ας είναι αυτό το σχολείο το σημείο αναφοράς σας σε κάθε στιγμή, χαράς ή λύπης. Καλό σας ταξίδι. Καλά αποτελέσματα. Του χρόνου, ευχόμαστε, να είστε όλοι φοιτητές. Ο Θεός μαζί σας.
Saturday the 24th. Joomla Templates Free. Copyright© 2008-2019 - Music School of Agrinio. Designed by Dimitris Saltaouras
Copyright 2012

©