Greek English French Italian Spanish

Τελετή λήξης 2004 - 2005, Σαν παλιό σινεμά?

Εκτύπωση
Κατηγορία: Τελετές λήξης

Σαν παλιό σινεμά?


Χαιρετισμός από τη Διευθύντρια Μ. Μαμασούλα
Σεβαστοί πατέρες, κ. Αντιδήμαρχε, κ. Προϊστάμενε του 1ου Γραφείου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σχολικοί Σύμβουλοι, κ. Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Διευθυντές  και Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης και της περιοχής, κυρίες και κύριοι, αγαπητά μου παιδιά.
Σας καλωσορίζω στο Σχολείο μας και σας εύχομαι να περάσετε ένα όμορφο, χαρούμενο, γεμάτο εκπλήξεις, θέαμα και τραγούδι, βραδινό. Είναι καθιερωμένο κάθε χρόνο στο τέλος της σχολικής χρονιάς και των εξετάσεων το Μουσικό Σχολείο να κάνει μια τελετή λήξης, παρουσιάζοντας ένα δείγμα της εργασίας που γίνεται σ΄ αυτό το σχολείο και να αποχαιρετά τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.
Το πρόγραμμά μας φέτος αποτελείται από δύο μέρη. Το 1ο Μέρος  αναφέρεται στα τραγούδια που τραγουδήθηκαν ιδιαίτερα και προβλήθηκαν από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο. Να επισημάνουμε μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στα τραγούδια του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου. Στον ελληνικό, οι ταινίες, μαζί με το ραδιόφωνο, ήταν μέσα προβολής των νέων τραγουδιών των συνθετών της εποχής. Οι συνθέσεις που χρησιμοποιήθηκαν στον ελληνικό κινηματογράφο δεν ήταν για τις ανάγκες του έργου, αλλά χρησιμοποιούνταν για να καλύψουν σκηνές του έργου και έτσι έγιναν γνωστές. Αντίθετα, στον ξένο κινηματογράφο η μουσική γράφτηκε για τις ανάγκες της ταινίας αποκλειστικά. Θυμούμαστε τις ταινίες ακούγοντας τη μουσική. Πολλοί μουσικοσυνθέτες βραβεύτηκαν για την επένδυση που έκαναν σε ταινίες, όπως ο Βαγγέλης Παπαθανασίου  που βραβεύτηκε για τους «Δρόμους της φωτιάς» και το «Χριστόφορο Κολόμβο».
Θα ακούσετε πρώτον, μια επιλογή τραγουδιών που ακούστηκαν σε ελληνικές ταινίες στις προηγούμενες δεκαετίες αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν από τον ελληνικό λαό, και ξεπέρασαν τα σύνορά μας, αφού τα περισσότερα απ? αυτά έγιναν γνωστά σ΄ όλο τον κόσμο, μεταγλωττίστηκαν  ή τραγουδήθηκαν στη γλώσσα μας. Τραγουδούν, η Χορωδία Ομοίων Φωνών υπό τη διεύθυνση της κ. Βάσως Τσαρούχη και τον καθηγητή κ. Κοτσιλιάνο Κώστα στο πιάνο, το Σύνολο Μουσικής Δωματίου υπό τη διεύθυνση της κ. Γεωργακοπούλου και τη βοήθεια της κ. Αγγελικής Φαραού, και η Λαϊκή Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του κ.  Ανέστη Μπαρμπάτση. Δεύτερον, θα παρουσιαστούν στην οθόνη και θα τραγουδηθεί από την Ευρωπαϊκή Ορχήστρα μια επιλογή από γνωστές επιλεγμένες ξένες ταινίες, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Βασίλη Κονήδα και τη βοήθεια των καθηγητών κ. Δέσποινας Στούπα, κ. Κώστα Φραγκάκη και κ. Κώστα Λανάρα.
Με χαρά και σας αναφέρω ότι η Ευρωπαϊκή Ορχήστρα του σχολείου μας ήλθε 4η στην Ελλάδα, στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες, παίρνοντας ειδική διάκριση. Η Χορωδία Ομοίων Φωνών πήρε το 2ο Βραβείο στους Περιφερειακούς Μαθητικούς Αγώνες. Συνολικά το σχολείο μας στους φετινούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες πήρε 11 Βραβεία και διακρίσεις. Τέσσερα Α΄, ένα Β΄, δύο Γ΄, δύο Ειδικές Διακρίσεις και δύο Επαίνους. Επίσης, να σας πω ότι η φετινή χρονιά είχε και δύο άλλες πρωτιές και πρωτοτυπίες. Το περιοδικό του σχολείου μας «Ηχοχρώματα» πήρε το Α΄ Βραβείο  μαθητικού εντύπου από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά που αθλοθέτησε ο Εκδοτικός Οίκος Πατάκη. Και η πρωτοτυπία του σχολείου ήταν η εκπαιδευτική επίσκεψη του Συνόλου της Μουσικής Δωματίου στη Βιέννη, όπου ήλθε σε επικοινωνία με τους ομογενείς της Αυστριακής πρωτεύουσας και αναβαπτίστηκε στα νάματα της κλασικής μουσικής, παρακολουθώντας όπερα, γνωρίζοντας από κοντά μεγάλους μουσικούς, βλέποντας μουσεία, αίθουσες μουσικής, ακούγοντας μουσική ακόμη και στο δρόμο, σε μια ιδιαίτερη χρονική στιγμή, που η μουσική πρωτεύουσα της Ευρώπης ετοιμαζόταν για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος.
Το 2ο Μέρος της αποψινής εκδήλωσης το έχουν αναλάβει, όπως συνηθίζεται, οι τελειόφοιτοι της Γ΄ Λυκείου. Το σχολείο και οι γονείς θα τους δώσουν τα αναμνηστικά, για να θυμούνται πάντα το σχολείο τους. Είναι μια ομάδα 19 μαθητών που ξεκίνησαν δειλά, σαν πρωτάκια με ερωτηματικά και ανησυχίες, πέρασαν τα ωραιότερα χρόνια της ζωής τους εδώ, και φεύγουν με τις ωραιότερες αναμνήσεις.
ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, είναι το Σχολείο της καλλιτεχνικής έκφρασης & δημιουργίας. Της παιδείας, του πολιτισμού, του μέλλοντος. Καλλιεργεί τις μουσικές κλίσεις, Επιβραβεύει την προσπάθεια. Αναδεικνύει το ταλέντο, Επαινεί την πρωτοβουλία, Καλλιεργεί στους νέους την ευαισθησία και τη δραστηριότητα.
Απόψε ας χαρούμε, ας απολαύσουμε, ας τραγουδήσουμε μαζί με τα παιδιά μας. Ας τα ακούσουμε, που μέσα στο πολύωρο καθημερινό πρόγραμμα του σχολείου τους μαζί με τους ακούραστους καθηγητές τους, ετοίμασαν και αυτή την εκδήλωση.              Καλή διασκέδαση. 
Saturday the 24th. Joomla Templates Free. Copyright© 2008-2019 - Music School of Agrinio. Designed by Dimitris Saltaouras
Copyright 2012

©