Η θεατρική ομάδα του Μουσικού Σχολείου ανεβάζει τη

«Μελωδία της ευτυχίας»

Φωτογραφίες

Το έργο των Ρότζερ- Χάμερστάιν «Η μελωδία της ευτυχίας» σε μετάφραση της Ειρένε Ιωαννίδου - Αδαμίδου, επέλεξε να ανεβάσει για φέτος η Θεατρική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου. Πρόκειται για το μιούζικαλ που στην κινηματογραφική του μεταφορά έκανε μεγάλη επιτυχία, με την Τζούλι Άντριους στον κεντρικό ρόλο, ενώ στα « καθ υμάς» υπήρξε η τελευταία θεατρική επιτυχία της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Είναι η πρώτη φορά που το Μουσικό Σχολείο πειραματίζεται σ αυτό το είδος που οι απαιτήσεις του ξεπερνούν τις δυνατότητές μας. Δεν στοχεύσαμε βέβαια να εμφανίσουμε μια παράσταση ιλουστρασιόν, όπως μας έχει συνηθίσει η αγορά του μιούζικαλ. Κάτι τέτοιο είναι μακράν της προβληματικής και της καλλιτεχνικής προοπτικής της ομάδας. Άλλωστε γι αυτό και δώσαμε το γενικό τίτλο «Σπουδή στο μουσικό θέατρο», αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο κάθε συσχέτιση με γνωστές πετυχημένες παραγωγές μιούζικαλ στο θέατρο και στον κινηματογράφο αφ ενός. Και αφετέρου η λέξη «σπουδή» είναι μια υπενθύμιση του πειραματικού χαρακτήρα που έχει το θέατρο στο σχολείο, όχι σαν όργανο αναπαραγωγής του εμπορικού θεάτρου και όλου του πλέγματος των σχέσεων που το διέπουν, αλλά σαν ένα πεδίο ελεύθερης και δημιουργικής εξερεύνησης.

Για μας ήταν αρκετό να μελετήσουμε τις κοινωνικές και πολιτικές παραμέτρους του έργου, να οικοδομήσουμε τους σύνθετους χαρακτήρες του, να αναπτύξουμε τις αισθητικές μας κεραίες στην πρόκληση του μουσικού θεάτρου, δοξάζοντας πάντα την πρωτότυπη και ανεπανάληπτη δημιουργία που προκύπτει από την παιδική έκφραση όπως προτείνει η ηθική του σχολικού θεάτρου.

Η ομάδα εργάστηκε σκληρά στα πλαίσια του σχολικού ωραρίου και εκτός αυτού, διαθέτοντας πολύτιμο ελεύθερο χρόνο Σαββατοκύριακα και απογεύματα, επιστρατεύοντας εκτός από την αγάπη και το μεράκι των συμμετεχόντων, ένα πλήθος ανθρώπων που με την οικονομική, την ηθική η την καλλιτεχνική τους συμβολή, συνέβαλλαν στην παρουσίαση του έργου.

Έτσι εκτός από τις καθηγήτριες του σχολείου που σήκωσαν το βάρος της προετοιμασίας, τη Βάια Σπυρέλη θεατρολόγο, την Άννα Πανοπούλου μουσικό, την Αγγελική Δαλιάνη επίσης μουσικό, η κυρία Λένα της σχολής χορού “dance academy” προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να διδάξει την κίνηση και τις χορογραφίες της παράστασης. Ο καθηγητής του σχολείου, Κώστας Γκίκας, μουσικός με τη συζυγό του Διώνη, διέθεσαν το studio τους αφιλοκερδώς επίσης για να καταγράψουν και να επεξεργαστούν τα μουσικά μέρη του έργου.

Τα στοιχεία της παράστασης:

Η μελωδία της ευτυχίας

(Aπό το έργο των HowardLindsay και RusselCroyse, βασισμένο στο «Ημερολόγιο» της MariasAugoystaTrapp )

Μουσική: Richards Rodgers

Κείμενο – στίχοι: Oscar Hammerstein II

Μετάφραση κειμένου: Ειρένε Ιωαννίδου - Αδαμίδου

Μετάφραση τραγουδιών: Παύλος Μάτεσης

 

ΔΙΑΝΟΜΗ

ΑΔΕΛΦΕΣ ΜΟΝΑΧΕΣ Mαρία Κωσταρέλλου

Ντίνα Ζαρμακούπη

Μαρίνα Ντέκα

Δήμητρα Κοσμά

Σοφία Μπιτσιώρη

Λίλιαν Σαράκη

Αντιγόνη Αλεξοπούλου

Μαριάμ Κατσαρή

 

ΚΥΡΙΑ ΣΜΙΘ Εύη Λαμπροκωστοπούλου

ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΦΟΝ ΤΡΑΠ Πάρις Κωνσταντάρας

ΜΑΡΙΑ Ελενίκη Μαυροπούλου

ΛΙΖΛ Χριστίνα Λορένζου

ΜΠΡΙΓΚΙΤΑ Χριστίνα Τσιλιμέκη,

Ηλιάννα Λαζούρα

ΜΑΡΘΑ Διονυσία Κορδάτου

ΓΚΡΕΤΛ Κέλλυ Βραχά

ΛΟΥΙΖΑ Μαντώ Ζώγα

Κωνσταντίνα Δόσιου

ΦΡΙΝΤΡΙΧ Νίκος Θετάκης

ΚΟΥΡΤ Κωνσταντίνος Γοργολίτσας

ΦΡΑΝΣ Σάμμυ αλ Σάλεμ,

Κώστας Καρακώστας

ΟΥΡΣΟΥΛΑ Αφροδίτη Καραγιώργου

ΜΑΞ ΝΤΕΝΤΒΑΙΛΕΡ Κωστής Σκαμνέλος

ΡΟΛΦ Θανάσης Ρακάς

ΒΑΡΩΝ ΕΛΜΠΕΡΦΕΡΝΤ Βασίλης Γιαμαλάκης

ΝΑ ΦΟΝ ΣΚΡΑΙΜΠΕΡ Γιώργος Ράπτης

Κ. ΤΖΕΛΛΕΡ Θύμιος Γκρίζης

ΕΛΣΑ ΣΡΕΝΤΕΡ Καλομοίρα Δόσιου

Κ. ΤΖΕΛΛΕΡ Κωνσταντίνα Δόσιου

Γείτονες, Ες- ες Παγανιάς Δημήτρης

Βασίλης Ζήσης

Βαγγέλης Κωσταρέλλος