• Στις 10 Νοεμβρίου 2005, ημέρα Πέμπτη οι μαθητές της Α΄ & Β΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου στα πλαίσια Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων πήγαν στο Μεσολόγγι. Ξεναγήθηκαν στον Κήπο των Ηρώων, στην Πινακοθήκη, στα σπίτια των Κωστή Παλαμά και Χαρίλαου Τρικούπη από τον καθηγητή και πρώην Προϊστάμενο του 1ου Γραφείου κ. Ιάκωβο Παλαιολόγο. Επισκεύτηκαν το νέο Μητροπολίτη της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, του έψαλλαν τη Φήμη και άκουσαν τις νουθεσίες και συμβουλές του.
  • Την ίδια μέρα οι μαθητές που ανήκουν στα Μουσικά Σύνολα, Ευρωπαϊκή Ορχήστρα και Χορωδία Ομοίων Φωνών, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Μαθητικού Διαγωνισμού για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, που διοργάνωσε η Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους πριν δύο χρόνια, κλήθηκαν τιμητικά για τη συμμετοχή πολλών μαθητών στο διαγωνισμό να κλείσουν το μαθητικό συνέδριο με συναυλία. Στο κατάμεστο Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο στην Αθήνα, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου  έκλεψαν την παράσταση. Η Χορωδία τραγούδησε δύο τραγούδια από το Ορατόριο του Μίμη Πλέσσα «Κοσμάς ο Αιτωλός» και την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν με λόγια για το Διδάχο Άγιο Κοσμά, με τη συνοδεία της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας. Ακολούθησαν τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο από τη Χορωδία και την Ορχήστρα, που ξεσήκωσαν το ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο.
  • Στη συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη, μαθητές του Λυκείου μαζί με τη Χορωδία και Ορχήστρα, πήγαν στο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Μουσικολογίας, όπου παρακολούθησαν τη Χορωδία του Πανεπιστημίου και τραγούδησαν μαζί τους. Η δεύτερη ομάδα, μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, με τις υπεύθυνες καθηγήτριες κατευθύνθηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, όπου ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των Μ.Μ.Ε.
  • 11 Δεκεμβρίου η Ευρωπαϊκή Ορχήστρα ξεκίνησε για το Μόναχο της Βαυαρίας, όπου έζησε μια εβδομάδα γεμάτη ευκαιρίες και αποκόμισε μοναδικές εμπειρίες. Η ομάδα μαθητών και καθηγητών που συνόδεψαν συναντήθηκαν με το 1ο Ελληνικό Γυμνάσιο του Μονάχου στο Πνευματικό κέντρο της ορθόδοξης εκκλησίας των Αγίων Πάντων, όπου έδωσαν συναυλία με ευρωπαϊκό και ελληνικό χριστουγεννιάτικο και παραδοσιακό - χορευτικό πρόγραμμα. Παρακολούθησαν την όπερα «Ο κουρέας της Σεβίλλης», επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό πάρκο, το στρατόπεδο συγκέντρωσης των Γερμανών στο Νταχάου, το μουσείο μουσικών οργάνων, τη χριστουγεννιάτικη αγορά και πολλά αξιοθέατα της πόλης. Υπεύθυνος της εκδρομής η Διευθύντρια του σχολείου κ. Μαμασούλα Μαρία και συνοδοί καθηγητές οι κ. Στούπα Δέσποινα, Παπαδημητρίου Γεωργία, Κονίδασς Βασίλης, Λανάρας Κώστας, Φραγκάκης Κώστας.
  • Εκπαιδευτική εκδρομή της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου στα Γιάννενα.
  • Εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου στην Πάτρα.
  • Εκπαιδευτική εκδρομή της Α΄ Λυκείου στα Καλάβρυτα.
  • Εκπαιδευτική εκδρομή της Β΄ Λυκείου στα Ζαγοροχώρια.
  • Εκπαιδευτική εκδρομή τετραήμερη της Γ΄ Λυκείου στη Θεσσαλονίκη