• Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου η Α΄ Γυμνασίου του σχολείου μας συμμετείχε σε μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Λουτράκι, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το θεατρικό έργο «Ο μικρός πρίγκηπας» του ANTOINE DE SAINT-EXUPERY που παρουσίασε το Δ.Η.Π.Ε.Θ.Ε. Λουτρακίου. Μετά την παράσταση οι μαθητές προσκύνησαν στο Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην Αρχαία Κόρινθο.
  • Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου συμμετείχαν σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. Στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού είδαν την Έκθεση – Πολυθέαμα «Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ», Η Τέχνη της Πίστης. Ένας μαγικός κήπος, ένας λαβύρινθος γεμάτος εικόνες, μουσική και «θαύματα», όπου ο επισκέπτης βυθίζεται στα ενδότερα της μουσικής του Μότσαρτ, για να βιώσει καινούργιες πνευματικές εμπειρίες… παρακολουθώντας συγχρόνως και την άφθαστη τέχνη του Έλληνα Βαρλάμη, που ζει και εργάζεται στη Βιέννη. Στη συνέχεια οι μαθητές έκαναν ένα ταξίδι στη Θόλο το θέατρο εικονικής πραγματικότητας του Ι.Μ.Ε. Εκεί περιηγήθηκαν στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας σε τρεις διαδοχικές φάσεις: την αρχαία εποχή, την ελληνιστική και τη ρωμαϊκή. Η εκδρομή τελείωσε με την επίσκεψη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
  • Στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Αιτωλοακαρνανία: Ο τόπος που αγαπήσαμε. Τα δάση και οι ήχοι τους»,  η Β΄ Γυμνασίου γνώρισε από κοντά και περπάτησε στο καστανόδασος του Αρακύνθου και στο δάσος του Φράξου στο Λεσίνι.    Η διαδρομή  από τα Ελληνικά προς το Άνω Κεράσοβο περνούσε μέσα από το δάσος με τις καστανιές. Στο Λεσίνι η ομάδα ξεναγήθηκε στο Μοναστήρι της Παναγίας της Λεσινιώτισσας και στο βυζαντινό Ναό της Παναγίας.
  • Στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Υγροβιότοπος Μεσολογγίου – Αιτωλικού: Τα πτηνά» η Α΄ & Β΄ Λυκείου, για να γνωρίσουν καλύτερα την ονομαστή λιμνοθάλασσα και τον υγροβιότοπο, έκαναν εξόρμηση στην περιοχή του Λούρου, στις εκβολές του Αχελώου, αντικρίζοντας από κοντά την πανέμορφη φύση.
  • Με το Πρόγραμμα της Νομαρχίας «Γνωρίζω την Αιτωλοακαρνανία» η Α’  Γυμνασίου έκανε το γύρο της Τριχωνίδας, ξεκινώντας από τα χωριά της Μακρινείας, Πετροχώρι, απ’ όπου αγνάντεψαν την ομορφιά της λίμνης, Θέρμο, Μεγαδένδρο, όπου επισκέφθηκαν το χώρο του πατρικού σπιτιού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και το Μοναστήρι του Αγίου, όπου προσκύνησαν τα Άγια Λείψανά του. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στη Μάνδρα, όπου βρίσκεται το κρυφό σχολειό με κέρινα ομοιώματα, τόπος όπου ο Άγιος Κοσμάς έμαθε τα πρώτα γράμματα, σύμφωνα με την παράδοση της περιοχής.
  • Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος «Μουσειακές διαδρομές στην Αιτωλοακαρνανία», έκαναν δύο εξορμήσεις σε Μουσεία του Νομού, στο Αιτωλικό, στο Μεσολόγγι, στη Ναύπακτο, όπου κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους, φωτογράφησαν τα εκθέματα και αποκόμισαν πλουσιότατες εμπειρίες.
  • Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου στις 17 Μαρτίου πραγματοποίησαν την 4ήμερη εκδρομή τους στη Θεσσαλονίκη.
  • Μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου έλαβαν μέρος στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Ανοικτών Τάξεων «Καλλιστώ» και πραγματοποίησαν το Πρόγραμμα «Χαλκιδική. Από τα μονοπάτια της φύσης στα μονοπάτια της ιστορίας. Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός». Η 4ήμερη εκδρομή στη Χαλκιδική με σταθμούς την Αρναία, το βουνό του Χολομώντα, το Άγιο Όρος, όπου πήγαν τα αγόρια, το Άλσος του Αριστοτέλη χάρισαν  αξέχαστες εμπειρίες σε όλους.
  • Η Χορωδία Ομοίων Φωνών «ΑΛΘΑΙΑ» είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το όμορφο νησί της Κύπρου και να αδελφοποιηθεί με το Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας που στεγάζεται στο Παγκύπριο Σχολείο. Η Συναυλία, η αδελφοποίηση, το γλέντι στο Παγκύπριο, οι κυπριακές λιχουδιές, τα «φυλακισμένα μνήματα», οι συγκινήσεις, οι ξεναγήσεις θα μείνουν αξέχαστα στους 45 μαθητές που συμμετείχαν στην 5ήμερη εκδρομή.