Α. 1 έως 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή στη Ρουμανία των Μουσικών Συνόλων: Σύνολο Σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού & Χορωδία «Νεφέλη. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις δύο πρωτεύουσες της Βουλγαρίας και Ρουμανίας, Σόφια και Βουκουρέστι, επισκέφθηκαν τη Σινάϊα, το Μπρασόβ, το Πλοέστι της Ρουμανίας, γνώρισαν από κοντά τον Πύργο του Δράκουλα,  το Ανάκτορο Πέλες, το λαογραφικό Μουσείο – Ρουμάνικο χωριό, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αντύπα με τα 1.000000 βαλσαμωμένα ζώα και πολλά άλλα αξιοθέατα. Έπαιξαν χιονοπόλεμο στα χιονισμένα Καρπάθια, γνώρισαν από κοντά τον πολιτισμό δύο άλλων χωρών. Την εκδρομή στη Ρουμανία συνόδευσαν η Διευθύντρια, Μαμασούλα Μαρία, οι καθηγήτριες Ζαμπάρα Ελένη, Πλάκα Βασιλική, Γιαννάκου Σπυριδούλα και οι υπεύθυνοι των Μουσικών Συνόλων Βολοσένκο Κορνηλία, Πένκοβα Αλμπένα, Καπλάνη Σοφία, Μαμασούλας Παναγιώτης.

Β. Μονοήμερες Εκπαιδευτικές εκδρομές στην Αθήνα πραγματοποίησαν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, την Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου.
 1. Η Α΄ Γυμνασίου παρακολούθησε στην Εθνική Λυρική Σκηνή την όπερα για παιδιά «Ο τσάρος Σαλτάν, η όμορφη Τσαρέβνα κι ο μαγεμένος κύκνος», ένα παραμύθι του Αλεξάντερ Πούσκιν σε διασκευή και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη και μουσική Νικολάϊ Ρίμσκι Κόρσακοφ.
 2. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού επισκέφθηκαν μαθητές της Β΄ Γυμνασίου και του Λυκείου. Οι μαθητές παρακολούθησαν το «Υπάρχει σε όλα λύση: Ταξίδι στον κόσμο των Αρχαίων Μαθηματικών» και προβολή Εικονικής Πραγματικότητας στη Θόλο με θέμα «Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών».
 3. Το Πλανητάριο στο Ευγενίδειο Ίδρυμα επισκέφθηκαν μαθητές της Α΄ Γυμνασίου και του Λυκείου και παρακολούθησαν την προβολή «Το βίαιο σύμπαν».
 4. Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Λαϊκών οργάνων στην Πλάκα και στη Βουλή των Ελλήνων. Στη Βουλή είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση των συνεδριάσεων του ελληνικού Κοινοβουλίου, αφού έτυχαν σε συνεδρίαση ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων. Μάλιστα ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Σιούφας διακόπτοντας τη συνεδρίαση καλωσόρισε και συγχάρηκε τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου για την τάξη και την άψογη συμπεριφορά τους.
Γ. Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου με το Πρόγραμμα της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας «Γνωρίζω την Αιτωλοακαρνανία» και στα πλαίσια των Περιβαλλοντικών και Πολιτιστικών Προγραμμάτων του σχολείου μας, όλες οι τάξεις του Γυμνασίου και Λυκείου επισκέφθηκαν τόπους ιστορικούς, αξιοθέατα, φυσικές ομορφιές του Νομού μας.
 1. Η Α΄ Γυμνασίου επισκέφθηκε το Μουσείο Κατράκη στο Αιτωλικό, και τα Μουσεία – οικίες του Παλαμά και Τρικούπη στο Μεσολόγγι.
 2. Η μία ομάδα της Β΄ Γυμνασίου ξεναγήθηκε σε μερικά γεφύρια του Νομού, (Αχελώου, Καστρακίου, Ινάχου, Τέμπλας, Τατάρνας).
 3. Η δεύτερη ομάδα ξεκίνησε από το Μοναστήρι της Παναγίας στο Λιγοβίτσι, επισκέφθηκε το δελανιδόδασος του Ξηρομέρου και την όμορφη πόλη του Αστακού.
 4. Η Γ΄ Γυμνασίου ξεναγήθηκε σε δύο από τα αρχαία θέατρα του νομού μας,  των Οινιαδών στην Κατοχή και στο θέατρο της Καλυδώνας.
 5. Η Α΄ Λυκείου ξεκίνησε από το θέατρο των Οινιαδών στην Κατοχή και συνέχισε στο δέλτα του Αχελώου, στο Λούρο και στο Αιτωλικό.
 6. Η Περιβαλλοντική ομάδα της Β΄ Λυκείου επισκέφθηκε το Περιβαλλοντικό Κέντρο στα Αμπάρια Παναιτωλίου ενημερώθηκε για τη μεγαλύτερη λίμνη του τόπου μας και της χώρας μας την Τριχωνίδα, και συνέχισε στα παραλίμνια χωριά Καινούργιο και Μυρτιά.
 7. Η Περιβαλλοντική ομάδα της Α΄ Λυκείου στις 27 Μαρτίου επισκέφθηκε τα παραλίμνια χωριά της Μακρινείας.
Δ. Στις 11 και 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Περιβαλλοντικής ομάδας της Α΄ & Β΄ Λυκείου, στην Κόνιτσα, στα ακριτικά Μαστοροχώρια και στα Ζαγοροχώρια. Η ομάδα επισκέφθηκε το Περιβαλλοντικό Κέντρο της Κόνιτσας, τα δάση, τα ποτάμια, τα γεφύρια, τις ομορφιές της περιοχής. Υπεύθυνοι οι καθηγητές του Προγράμματος.
Ε. Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου 6 – 9 Απριλίου πραγματοποίησαν την 4ήμερη εκδρομή τους στη
Θεσσαλονίκη.