banner transparent exams

 banner openeclass

 banner fb

banner goneis

 

  

Κάθε χρόνο, αυτή την εποχή, γίνεται ενημέρωση των μαθητών της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων, που επιθυμούν να εγγραφούν στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου.

Για το λόγο αυτό, σας στέλνουμε συνοδευτικά δύο ενημερωτικά φυλλάδια για τους γονείς και τους μαθητές στη ΣΤ’ τάξης όλων των Δημοτικών Σχολείων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές και οι γονείς τους για την εγγραφή των παιδιών στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου
Επίσης, σε συνεργασία με τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετά το Πάσχα, καθηγητές του Μουσικού Σχολείου θα επισκεφθούν τα Δημοτικά Σχολεία να ενημερώσουν για τον τρόπο επιλογής των μαθητών της Α’ Τάξης στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι με μεγάλη χαρά θα δεχτούμε στο σχολείο μας μαθητές της ΣΤ’ τάξης δημοτικού, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το σχολείο μας και να ξεναγηθούν στους χώρους του, ύστερα από συνεννόηση στο τηλ. 2641053595.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

 
Η  ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  ΜΑΔΙΑ


Αγαπητέ μαθητή,

στο στάδιο αυτό της σχολικής σου πορείας από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο ίσως θα πρέπει να δεις την προσωπική σου εξέλιξη μέσα από ένα Μουσικό Σχολείο, αν φυσικά διαθέτεις μουσική αντίληψη, χωρίς υποχρεωτικά να γνωρίζεις να διαβάζεις μουσική ή να παίζεις κάποιο όργανο.
Αν τα ενδιαφέροντα και οι ικανότητές σου γύρω από τα καλλιτεχνικά μελλοντικά σου σχέδια άρχισαν είδη να σε απασχολούν, θα πρέπει το έντυπο αυτό που κρατάς στα χέρια σου να σε διευκολύνει σε αυτή τη φάση της ζωή σου.
Θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις κάποιες έννοιες και θα σε στηρίξει στις δραστηριότητες με τις οποίες θα ασχοληθείς στην συνέχεια.

Τι ακριβώς είναι ένα Μουσικό Σχολείο:

Με τον όρο «Μουσικό Σχολείο» εννοούμε το σχολείο, που καλύπτει έξι έτη σπουδών, τα χρόνια δηλαδή που θα φοιτήσεις στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, με τα ίδια ακριβώς μαθήματα Γενικής Παιδείας, αλλά με το προνόμιο να διδάσκεσαι επιπλέον και Μουσικά Μαθήματα. Άρα, το Μουσικό Σχολείο προσφέρει σε κάθε μαθητή μια ολοκληρωμένη Γενική Παιδεία, που σε τίποτα δεν υστερεί από οποιοδήποτε άλλο δημόσιο σχολείο. Παράλληλα, όμως, έχει την επιπλέον δυνατότητα να προσφέρει μια Μουσική Παιδεία πιο σφαιρική, αφού απασχολεί περισσότερους καθηγητές μουσικής με ειδικότητες, που μπορούν να στηρίξουν μια πιο εξειδικευμένη μουσική γνώση.
Στην Α΄ Τάξη του Γυμνασίου εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων, ύστερα από διαδικασία επιλογής, που έχει ως στόχο να διερευνήσει την ευαισθησία και την κλίση τους στη Μουσική. Δεν είναι απαραίτητη η γνώση της Μουσικής για να μπορέσει ένας μαθητής να πάρει μέρος στις εξετάσεις επιλογής. Άλλωστε, αυτά που διερευνώνται είναι η αίσθηση του ρυθμού, η ακουστική ικανότητα, η δυνατότητα αναγνώρισης μιας μελωδίας, πράγματα που, λίγο πολύ, διαθέτουν     σήμερα όλοι οι νέοι της συγκεκριμένης ηλικίας.
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου αξιολογούνται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στα μαθήματα Γενικής Παιδείας, τα οποία καθορίζουν την προαγωγή τους, όπως σε όλα τα σχολεία και, επιπλέον, στα μαθήματα Μουσικής Παιδείας, τα οποία καθορίζουν την παραμονή τους ή όχι στο Σχολείο. Κι αυτό γιατί μαθητές με χαμηλή επίδοση στα μουσικά μαθήματα δεν μπορούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο Μουσικό Σχολείο και υποχρεωτικά μετεγγράφονται σε άλλο σχολείο.


Αγαπητοί γονείς,

μη διστάσετε να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να φοιτήσουν στο Μουσικό Σχολείο. Θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία γι' αυτά να έλθουν σε επαφή με την κορυφαία των Τεχνών, τη ΜΟΥΣΙΚΗ, η οποία θα καλλιεργήσει την παιδική τους ψυχή και θα τα θωρακίσει απέναντι στη σύγχρονη επικίνδυνη υποκουλτούρα, που προβάλλεται, δυστυχώς, με κάθε δυνατό μέσο.
Σκοπός του Μουσικού σχολείου, είναι παράλληλα με την απόκτηση γνώσεων να αφυπνίσει τα ενδιαφέροντά των μαθητών και να τους βοηθήσει στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, Επιπλέον, θα τους κοινωνικοποιήσει και θα αναδείξει το ταλέντο τους. Τέλος, σκοπό έχει να δημιουργήσει ανθρώπους καλλιεργημένους, με υγιείς αντιστάσεις στη σημερινή κοινωνία.
Να ξέρετε πως τα παιδιά σας θα παρακολουθούν ένα Σχολείο που έχει δώσει μέχρι σήμερα ασφαλή δείγματα ποιότητας και αισθητικής καλλιέργειας.
Επιπλέον, οι ώρες που θα απασχολούνται εκεί, θα είναι κατά μία ώρα ημερησίως  περισσότερες από ένα Σχολείο Γενικής Παιδείας, αλλά θα υπάρχει εξασφαλισμένη η δωρεάν σίτιση και μεταφορά τους σε αυτόνομο, νεόδμητο, ειδικών προδιαγραφών κτίριο.
Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στις εξετάσεις γίνονται στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου (2ο χλμ. ε.ο. Αγρινίου - Αντιρρίου), το μήνα Μάιο (περισσότερες πληροφορίες θα αποσταλούν προσεχώς).
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26410-53595

Με εκτίμηση

Η Δ/νση του Μουσικού Σχολείου